Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σε Πάτρα και Ρίο κατεγράφησαν χθες - Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Πάτρα: Το φθινόπωρο, μας "συστήνεται"- Διακοπές ρεύματος από πτώση κεραυνών- Δυνατή νεροποντή και αστραπές στην πόλη- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 22:30 καταγράφονται στην Τρίπολη (26 χιλιοστά), στη Σπάρτη (22 χιλιοστά), στο Γαλαξίδι (13 χιλιοστά), στην Πάτρα, στο Ρίο και στο Άργος (9 χιλιοστά).

Το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού αλλάζει από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση για την Πάτρα

Μεταβολή του καιρού κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Αρχικά τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στις Σποράδες, στο Κεντρικό Αιγαίο και πιθανόν κατά τόπους στις Βόρειες Κυκλάδες, στην Κρήτη και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τις βραδινές ώρες, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

Ήδη από το πρωί βρέχει στην Κρήτη κυρίως στα Χανιά όπου τα φαινόμενα είναι έντονα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με παροδικούς όμβρους στη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Διαβάστε επίσης