Πάτρα: Από σήμερα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για το Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία την ίδια ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των μαθητών – μαθητριών.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες των μαθητών – μαθητριών, μειώνουν τη δυνατότητα στήριξης τους από την λαϊκή οικογένεια.

Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν και την φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 να συνεχιστεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ο θεσμός του Φροντιστηρίου, του οποίου η δομή και η λειτουργία του στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Καλούμε όλους τους Φορείς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Η λειτουργία του απαιτεί την μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με την συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες.

Συγκεκριμένα :

Για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά.
Για τη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι,  καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και καθηγητές για τα μαθήματα ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 10/09/2018 έως Σάββατο  22/09/2017 με τον εξής τρόπο:

Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,3ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Σάββατο και ώρα 11:00 – 14:30 μμ. 

  Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-274035

Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων  του Δήμου Πατρέων Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής 

στο email   [email protected]

Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο  site του Δήμου www.e-patras.gr