Πάτρα: Επιστημονική-κοινωνική εκδήλωση σήμερα στον Αγιο Βασίλειο

(Φωτό αρχείου)

Η κάκωση του νωτιαίου μυελού μπορεί να προληφθεί, οι ασθενείς με ΚΝΜ  στις μέρες μας μπορεί να επιβιώσουν και μπορεί να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα ζωής και η πλήρης συμμετοχή στην κοινωνία.

Μπορούμε να μετατρέψουμε την κάκωση του νωτιαίου μυελού από απειλή σε ευκαιρία

Φέτος, η παγκόσμια ημέρα κακώσεων νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ) έχει σαν θέμα: ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ «Stop Spinal Cord Injury» που συμβολίζει την ανάγκη για στρατηγικές πρόληψης στο ευρύ κοινό.

Οι τραυματισμοί από βουτιές σε ρηχά νερά συγκαταλέγονται στις πρώτες αιτίες ΚΝΜ. Με βάση αυτό το γεγονός  αποφασίσαμε ότι η κύρια εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί σε μια δημοφιλή παραλία με ειδικό εξοπλισμό πρόσβασης για άτομα με αναπηρία.

Την Τετάρτη 05.09.2018 στην παραλία του Αγίου Βασιλείου στις 17:00 το απόγευμα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία αλλά και άτομα χωρίς κινητικά προβλήματα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν το κολύμπι τους.

Στις 20:00 θα γίνει προβολή σύντομου ενημερωτικού video.

Στο φιλόξενο χώρο του καφέ – bar «WEEKΕND» που μας παραχωρήθηκε δωρεάν θα μιλήσουμε θα ενημερωθούμε θα διασκεδάσουμε  υπό τους ήχους του Dj Δημήτρη Κανελλόπουλου που θα είναι μαζί μας από νωρίς το απόγευμα

Η εκδήλωση οργανώνεται από :

Το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης  Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝΠατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα».
Το Δήμο Πατρέων.
Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών – ΠΑ.Σ.ΠΑ Παραρτήματος Αχαΐας.

Θα παραβρεθεί  ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού Ιατρός – Φυσίατρος κ. Αθανάσιος Κυριακίδης.

Διαβάστε επίσης