Πάτρα: Σήμερα η εκδήλωση του Δήμου για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστηρίου

στις 8:00 μ.μ., στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

H Αντιδημαρχία Παιδείας και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές-αποφοίτους και τους εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστηρίου, σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη στις 8:00 μ.μ., στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, Μαιζώνος 108.

Με την εκδήλωση αυτή η Δημοτική Αρχή θέλει να συγχαρεί τους 57 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018.  Όλους του μαθητές και μαθήτριες που με την  εργατικότητα και επιμονή τους μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με τις επιδόσεις τους, απέδειξαν ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας. Επίσης, η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, που με πείσμα και αυταπάρνηση βοήθησαν πολύπλευρα για να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Οι λόγοι που επιβάλλουν τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, είναι η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι. Το ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς που ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, με σκληρό ανταγωνισμό και "χαμένους" τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.

Διαβάστε επίσης