Γνωστοί Πατρινοί δίνουν τα σπίτια τους για να φιλοξενηθούν οικογένειες από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής! Η ανθρωπιά στο μεγαλείο της - Μεγαλώνει η λίστα της "εκστρατείας" αλληλεγγύης των Αχαιών

δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ο γνωστός Πατρινός Μιχάλης Κουρέτας, έγραψε: 

"Επειδη η συνεισφορα στο συνανθρωπο ακομα και στο ιδιο το κρατος και τη πολιτεια ειναι εσωτερικη αναγκη και οχι υποχρεωση εγω και η οικογενεια μου ειμαστε στη θεση να φιλοξενησουμε οποια οικογενεια εχει αναγκη για οσο διαστημα χρειαστει .
Με τιμη
Οικ.Μιχαλη Κουρετα".

 

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος έγραψε:

Μονο θλιψη. Οποιος εχει αναγκη απο στεγη διαθετω το σπιτι μου στο Λουτρακι για φιλοξενια. Ειμαστε διπλα σας. Παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου

 

Ακολούθησε ο γνωστός Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Περικλής Νταβλούρος ακολούθως σημείωσε:

"Ειδα το ποστ του φιλου Michalis Kouretas κ θελω κ εγω να δηλωσω οτι μπορω να φιλοξενησω οικογένεια απο τα κατεστραμενα μερη για οσο χρειαστει. Μπραβο Μιχαλη. Ωραια ιδεα"

Επίσης μεγαλώνει η λίστα με τους φορείς που μπήκαν στην "εκστρατεία" αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. 

Στην "εκστρατεία" αλληλεγγύης οι Πατρινοί. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Εθνικής τραγωδίας πος έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα. 

Λόγω της έκτακτης ανάγης, των τραυματών - θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, και των αυξημένων αναγκών σε όλη την Ελλάδα, η αιμοδοσία του ΠΓΝΠ , κάνει έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν άμεσα.

Επίσης, ο σύλλογος "Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών", μας ενημερώνει: 
"Για άλλη μια φορά συνάνθρωποι μας και ζώα έχουν την ανάγκη μας.....Εθελοντες θα ανέβουμε στις πυροπληκτες περιοχές.... Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, επιδεσμους, πάνες, μωρομαντηλα, σερβιέτες, οξυζενέ, οινόπνευμα, betanine, fucidin,depon, εμφιαλωμένα νερά ξηρά τροφή, κονσέρβες, μέλι, ταχίνι, παστέλι, φρυγανιές, παξιμάδια, (οτιδήποτε δεν αλλοιώνεται εκτός ψυγείου, δε χρειάζεται μαγείρεμα), και φυσικά ξηρή τροφή και κονσέρβες για τους τετράποδους φίλους μας... Σε καμία περίπτωση το σωματείο μας δε δέχεται χρήματα.... Παρακαλώ ψωνίσετε μόνοι σας... Οι εθελοντές βάζουν τα έξοδα του ταξιδιού.... Επικοινωνία στα τηλ:6934625051 Σουελεν και 6944900469 Κωνσταντίνος.....Αν είναι δυνατόν να φύγουμε και αύριο....κοινοποιηστε το παντού όλοι οι φίλοι μας..."

Στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, Καρόλου 8, συγκεντρώνουν νερά, μάσκες, ορούς, αλοιφές για το κάψιμο και τρόφιμα σε κονσέρβες. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. 

Παράλληλα, πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και απλοί πολίτες, επιχειρούν να συλλέξουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. 

ΣΚΕΑΝΑ
Η χώρα ζει πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Συνάδελφοι και συμπολίτες βοηθήστε σε ότι μπορείτε. Αύριο 25/7 και μεθαύριο 26/7 11:00-14:00 στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ Αράτου 21, 4ος όροφος στείλτε ή φέρτε ότι ξηρά τροφή μπορείτε για να βοηθήσουμε τον Ερυθρό σταυρό να τα συγκεντρώσει και να τα διαθέσει στους πληγέντες των πυρκαγιών για την ανακούφιση τους. Χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως:

1) γάζες
2) φυσιολογικούς ορούς
3) αντισηπτικά
4) μάσκες μιας χρήσης
5) αλοιφές για εγκαύματα
6) πάνες
7) μωρομάντηλα
8 ) νερό
9) κονσέρβες και είδη ξηράς τροφής, άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Ο ΕΕΣΠ κάνει επείγουσα  έκκληση για  συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του  στις οικογένειες των θυμάτων για την πολύνεκρη τραγωδία που  προκάλεσαν οι φωτιές.

Σε έκτακτο Προεδρείο το οποίο συνεδρίασε γι’ αυτόν τον λόγο και έπειτα από επικοινωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων και τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων,

ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ

στα Μέλη του και σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν

για συγκέντρωση ξηράς τροφής

(τυποποιημένα και συσκευασμένα είδη μπισκοτοποιίας, αρτοποιίας και κονσέρβες)

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να φέρουν τα προς διάθεση είδη  στα γραφεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ.: 2610273257 και email: [email protected]) σήμερα μέχρι τις 21.00 και αύριο από τις 9.00 έως τις 14.00.

Αύριο, 25/7/2018 θα ξεκινήσει η πρώτη αποστολή βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές.

Παρακαλούμε για την άμεση και μαζική ανταπόκρισή σας καθώς η βοήθεια μας αυτή τη στιγμή είναι πολύτιμη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μ.Ο.Π Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πάτρας

Φίλες και φιλοι επειδή οι ώρες για τους ανθρώπους που ζουν την κόλαση των ημερών είναι δύσκολες αποφασίσαμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ!!! Ετσι λοιπον αύριο Τέταρτη θα συγκεντρωσουμε ειδη ανάγκης και συγκεκριμενα : ΝΕΡΑ /ΠΑΝΕΣ/ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ/ΜΠΙΣΚΟΤΑ/ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ..έχουμε ηδη συνεννοηθεί με ομάδα μοτοσ./των στην Αττική και αύριο απόγευμα 19:30 θα είμαστε εκεί. ΠΡΕΠΕΙ λοιπον όλοι μας να αφιερωσουμε λίγο απο τον χρονο μας και αύριο πρωι μετα τις 9:00 έως τις 15:00 στα γραφεία του ΜΟΠ (Ελ.Βενιζέλου &Μιχ.Ψελλού.. στην κάθοδο της Ελ.Βενιζέλου μετα το Πρατ.καυσίμων ΕΚΟ στριβεται δεξια και αμέσως αριστερά στην πλατεια)να φερουμε ο καθενας οτι μπορουμε απο τα πιο πανω αγαθα...θα αναρτησουμε περισότερα στην πορεία. Υ.Γ..σήμερα επίσης μετα τις 19:00 τα γραφεία θα είναι ανοικτά για την παραλαβη των αγαθών!!!

Διαβάστε επίσης