Κινέτα: Η πύρινη λαίλαπα στα διεθνή ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης επικεντρώνεται στο γεγονός ότι υπήρξαν εκκενώσεις οικισμών

Τον γύρο του κόσμου, μέσα από ορισμένα εκ των μεγαλύτερων μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάνει η είδηση της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, που ξέσπασε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ επικεντρώνεται στο γεγονός ότι υπήρξαν εκκενώσεις οικισμών και άνθρωποι που εγκατέλειψαν έντρομοι τις οικίες τους, παίρνοντας μαζί τους όσα μπορούσαν να σώσουν.

Στην ιστοσελίδα τους, οι Νew York Times έχουν τίτλο «Κάτοικοι εγκαταλείπουν, μετά από δασική πυρκαγιά κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, τα σπίτια τους» και τονίζουν ότι εκκενώνεται η Κινέτα, εξαιτίας της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, ενώ αναφέρει πως το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες.

Το ΑBC αναφέρει πως οι δασικές πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπενθυμίζοντας τις καταστροφικές φωτιές του 2007, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

Το Paris Match τονίζει πως στην περιοχή, που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, βρίσκονται κυρίως εξοχικές κατοικίες και η περιοχή εκκενώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

H γερμανική Der Standard κάνει λόγο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα, οι οποίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ενώ σημειώνει πως κάτοικοι της περιοχής της Κινέτας εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης