Τραμπ: «Πολύ καλή αρχή» το τετ α τετ με τον Βλ. Πούτιν

Ως μία «πολύ καλή αρχή» στις κοινές τους προσπάθειες με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, στο τέλος αυτής της ιστορικής κατ' ιδίαν συνάντησης, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, μέσα σ' ένα σαλόνι του προεδρικού μεγάρου στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Οι δύο ηγέτες υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες, πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στη διάρκεια των τετ α τετ συνομιλιών Πούτιν-Τραμπ, που διήρκεσαν δύο ώρες, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματιστεί να διαρκέσουν μιάμιση ώρα, δήλωσε ότι από ρωσικής πλευράς δεν είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί όσον αφορά στην διάρκεια των συνομιλιών.

 

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης