Αχαΐα: «Πράσινο» για σύνδεση νέου λιμένα Αιγίου με Ολυμπία Οδό

έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, ένα πάγιο αίτημα ετών, οδηγείται πλέον σταθερά στην υλοποίησή του, μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, της χρηματοδότησης του έργου, με προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Πάτρας, σημειώνει σχετικά: «Είναι ένα έργο πνοής και καθαρά αναπτυξιακό για την πόλη του Αιγίου, διότι θα δώσει ζωή στο εν μέρει ενεργό σήμερα λιμάνι αλλά και στο Αίγιο γενικότερα, καθότι η πρόσβαση από την εθνική οδό στην παραλιακή ζώνη της πόλης του Αιγίου, θα γίνεται μέσω ενός δρόμου 1.500 μέτρων περίπου. Θα προσδώσει μία προστιθέμενη αξία στον τόπο και βιωσιμότητα στο λιμάνι και θα αναπτυχθεί η παραλιακή περιοχή του Αιγίου».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2017 είχε γίνει γνωστή η είδηση πως το έργο της σύνδεσης, μαζί και με άλλα έργα υποδομών σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση και την θετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής οδού, νέας χάραξης, συνολικού μήκους 1557,07 μ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Η οδός έχει σαν αφετηρία τον κόμβο εισόδου – εξόδου του Νέου Λιμένα, διέρχεται Δυτικά – Νότια του Βιολογικού Καθαρισμού, της Μαρίνας και των παλαιών σφαγείων, στη συνέχεια κινείται Νότια του ποταμού Μεγανίτη, διασχίζει τον οικισμό Νέου Κόσμου και στη συνέχεια κινούμενη στα βόρεια του οικισμού, καταλήγει στον προβλεπόμενο από την ΠΑΘΕ κυκλικό κόμβο.

Πηγή: ypodomes.gr

Διαβάστε επίσης