Πάτρα: "Μίκης Θεοδωράκης -Αγκαλιάζοντας το Σύμπαν" από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης"

στο πλαισιου του διεθνους φεστιβαλ - χορηγος επικοινωνιας tempo24.gr

Για τις 23 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, έχει προγραμματιστεί η συναυλία "Μίκης Θεοδωράκης  -Αγκαλιάζοντας το Σύμπαν" της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας "Θανάση Τσιπινάκη". 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

«Η περίπτωση “Μίκη Θεοδωράκη” είναι δύσκολο να καταγραφεί και να αποτυπωθεί στις πραγματικές της διαστάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σύμπαν που πάλλεται, συστέλλεται, διαστέλλεται και δημιουργεί ασταμάτητα.

Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να αγκαλιάσει το σύμπαν και τη μουσική των αστεριών και να τα μεταφέρει ως μάννα εξ ουρανού σε όλους εμάς. Από τα χέρια του κρέμονται το μπλε και όλα τα χρώματα της ελληνικής γης, τα μάτια του πετάνε σπίθες και η φωνή του γίνεται φωνή μας».

 

(Αλέξανδρος Στεργιόπουλος- Δημοσιογράφος)

Η Ιδιαίτερη Μεσογειακή χροιά της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης",  το χαρακτηριστικό ενορχηστρωτικό ύφος της multi- instrumentalistΒάσως Δημητρίου, η εναλλακτική τραγουδιστική προσέγγιση της βοκαλίστριαςΑγγελικής Τουμπανάκη και το έντεχνο στίγμα των ερμηνευτών Θοδωρή Νικολάου και Υακίνθης Λάγιου, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχητικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο  παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ, του Σαββάτου 23 Ιουνίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο,  μέσα από την παράσταση  "Μίκης Θεοδωράκης - αγκαλιάζοντας το σύμπαν".

 

Σαράντα μουσικοί επί σκηνής, μια ορχήστρα από πρώτα και δεύτερα μαντολίνα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο, συνομιλούν μουσικά  με την ηλεκτρονική μουσική, τους αυτοσχεδιασμούς τρομπέτας,  τους βοκαλισμούς, με την πολυφωνία και την πολυρυθμία.  Ορχηστρικά, μελοποιημένη ποίηση και διαχρονικές μελωδίες παγκόσμια γνώριμες, στοιχειοθετούν το πρόγραμμα της παράστασης.

 

Μια παράσταση με σεβασμό στο λόγο και την ισχυρή αρχική φόρμα , στην οποία δημιουργούνται μικροί άξονες στο τεράστιο συνθετικό σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Συμπράττουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στη τρομπέτα, ο ΣωτήρηςΝτούβας στα τύμπανα και ο Χάρης Πεγιάζης στο κόντρα μπάσο.

 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και προετοιμασία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων επιμελείται η Βάγια Ζεππάτουενώ την συναυλία  διευθύνει ο καταξιωμένος Μαέστρος και Διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης"

Αναστάσιος Συμεωνίδης: Διεύθυνση Ορχήστρας

Βάσω Δημητρίου: ενορχήστρωση, ηλ. κιθάρα, Fx, τζουρά, 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: Τρομπέτα, Fx

Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα

Χάρης Πεγιάζης: κόντρα μπάσο

Αγγελική Τουμπανάκη: Φωνή, Fx

Θοδωρής Νικολάου: Φωνή

Υακίνθη Λάγιου: Φωνή

Βάγια Ζεππάτου: Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας

 

Τιμές εισιτηρίων  10€ και  7€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 
ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ                                        ΤΗΛ  2610 273.613

 

MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ

Ρήγα Φεραίου 34,                                           ΤΗΛ 2610 222.411

 

DISCOVERA.E.

Βούρβαχη 3 και Κορίνθου                           ΤΗΛ  2610 624916            

 

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Μαιζώνος  92,                                                                   ΤΗΛ 2610 274.728

 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270,                                                                   ΤΗΛ  2610 273.287