Αχαΐα: Στη "μάχη" για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση οι υποψήφιοι των ΓΕΛ - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

χθες η έναρξη των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

Οι υποψήφοι των πανελληνίων εξετάσεων μαθητές των Γενικών Λυκείων δίνουν σήμερα το πρώτο τους μάθημα και συγκεκριμένα αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στην Αχαΐα, εκατοντάδες μαθητές θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, μετέχοντας στα διαγωνίσματα και διεκδικώντας μια θέση στην σχολές και τμήματα σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

 Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις - αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Από τους 104.040 συνολικά υποψηφίους, θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις

 

Διαβάστε επίσης