Τρεις τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν την εποχική αλλεργία σας

Πώς και τι να τρώμε, ώστε να μην επιδεινώνουμε την κατάσταση

Η άνοιξη και η αρχή του καλοκαιριού είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.

Εκτός από τις άλλες καθημερινές συνήθειες που μπορεί να ακολουθούμε και να επιδεινώνουν τα πράγματα, υπάρχουν επίσης και κάποιες τροφές που θα έπρεπε καλύτερα να αποφεύγουμε.

Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές...

1. Μπαχαρικά

Παρά το γεγονός ότι τα καυτερά φαγητά βοηθούν τα ιγμόρεια να καθαρίσουν μειώνοντας τις ρινικές βλέννες, από την άλλη υπάρχει και ένα σύνδρομο που λέγεται γευστική ρινίτιδα. Όταν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργία σε πικάντικες τροφές με αποτέλεσμα συνεχές φτάρνισμα και καταρροή, όταν έρχονται σε επαφή με αυτά.

2. Αφεψήματα με βότανα

Πολλά από τα γευστικά μείγματα βοτάνων περιέχουν φυτά και λουλούδια που προκαλούν σε πολλούς ανθρώπους φτέρνισμα. Ο συνδυασμός κάποιων συστατικών (π.χ. το χαμομήλι και το θυμάρι αντιδρούν με τη γύρη), μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα των αλλεργιών.

3. Κρασί

Την περίοδο των αλλεργιών, το σώμα παράγει χημικές ουσίες που προκαλούν τις αλλεργικές αντιδράσεις, με κυρίαρχη την ισταμίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον κνησμό, τις κοκκινίλες, το πρήξιμο και τη ρινική συμφόρηση. Το κρασί είναι πλούσιο σε ισταμίνη και συμβάλλει στην αύξηση της ουσίας στον οργανισμό και την ένταση των συμπτωμάτων.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης