Πάτρα: Ποιες παραλίες θα έχουν ναυαγοσώστες - Τι έδειξαν οι πρώτες μετρήσεις των νερών για κολύμβηση

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την προσεχή Παρασκευή 1η Ιουνίου θα κάνουν την εμφάνιση τους σε παραλίες της Πάτρας ναυαγοσώστες. Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Πατρέων, που είναι και αρμόδιος, θα καλυφθούν περισσότερες παραλίες.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσώστες θα υπάρχουν στις εξής παραλίες: Πλαζ, Ρίου (Δημορηγόπουλου), Αγίου Βασιλείου, Δάφνών και Βραχναιΐκων, αλλά και σε Μονοδένδρι, Ακταίο και Πόρτο Ρίο.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις συγκεκριμένες παραλίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και για διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλίων ανέρχεται στα 74.400,00 ευρώ.

17_0_0.jpg

Έγιναν οι πρώτες δειγματοληψίες του θαλασσινού νερού σε πολυσύχναστες παραλίες της Αχαΐας από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με υπεύθυνο τον αν. καθηγητή Απόστολο Βανταράκη.

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα σημεία:

Καλόγρια, Λακόπετρα, Βραχνέικα, Ακράτα, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειος, Ρίο (Δημορηγόπουλος), Ρίο, Παραλία Προαστείου, Πλάζ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μικρή επιβάρυνση στην ποιότητα νερού εντοπίστηκε στην Πλαζ, το Ρίο και αρκετά μεγαλύτερη στην Παραλία Προαστείου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μικρή επιβάρυνση στην ποιότητα νερού εντοπίστηκε στην Πλαζ, το Ρίο και αρκετά μεγαλύτερη στην Παραλία Προαστείου.

Οι δειγματοληψίες, θα συνεχιστούν, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας.

Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.

15_0_0.jpg

16_0_0.jpg

Διαβάστε επίσης