Το Νοσοκομείο Αιγίου επισκέφτηκε η Έλενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου

Κοντά στη νοσοκομειακή κοινότητα του Αιγίου βρέθηκε την περασμένη Τρίτη το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη. Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή και το Σωματείο Εργαζομένων, ενημερώθηκε για τη λειτουργική πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα από την κ. Μαμμή ενημερώθηκε για τη λειτουργία των κλινικών (καρδιολογική, παιδιατρική, παθολογική, ουρολογική και ορθοπαιδική) όπως και για τη συνεργασία του νοσοκομείου με αυτό των Καλαβρύτων. Σε ότι αφορά τη στελέχωσή του η διοικήτρια αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αναμένεται άμεσα η προκήρυξη για τη θέση μικροβιολόγου και ορθοπαιδικού.

Παράλληλα όπως ανέφερε η κ. Μαμμή γίνονται προσπάθειες για προσλήψεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Το σημαντικό είναι, όπως ανέφερε η ίδια η διοικήτρια, η ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ του συνόλου των εργαζομένων κάτι που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Για τις ελλείψεις προσωπικού ενημερώθηκε η κ. Κονιδάρη, και από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ασκληπειός» Μαριάννα Ρηγοπούλου καθώς και άλλα μέλη του Σωματείου. Ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό το οποίο σήμερα δεν ξεπερνάει τα 140 άτομα.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι μείζον πρόβλημα είναι επίσης η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ανέφεραν ότι ο προϋπολογισμός του δεν έχει αυξηθεί από το 2006 παρ ότι, από τότε μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί νέες κλινικές και τμήματα.

«Παρ’ ότι το νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο της Ολυμπίας Οδού και καλύπτει ένα μεγάλο πληθυσμιακό τμήμα της Αχαΐας χαρακτηρίζεται από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Διοίκηση και εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά. Αυτό όμως δεν αρκεί. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τη συγκεκριμένη νοσηλευτική δομή η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως ανάχωμα  στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων της Πάτρας. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει ένα τέτοιοι νοσοκομείο στην Αιγιάλεια και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία» δήλωσε η κ. Κονιδάρη.

 

Διαβάστε επίσης