Νοσοκομείο Ρίου: Αναστολή επ' αόριστον των χειρουργείων από Δευτέρα - Συνάντηση σήμερα στο Υπ. Υγείας

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα χειρουργούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια" από τις 21 Μαΐου.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Χειρουργικού Τομέα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αναστέλλονται επ αόρισταν οι χειρουργικές επεμβάσεις, από την προσεχή Δευτέρα, μάλιστα ζητείται ηδιακομικδή περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι καθημεριές  αναβολές των τακτικών χειρουργείων λόγω της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού, οδήγησαν στη λήψη της συγκριμενής απόφασης. 

Το θέμα πρόκειται να αποσχολήσει τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με μέλη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΥΠΕ), ενω για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου του Ρίου, συνέντευξη από τους χειρουργούς.

Διαβάστε επίσης