Αγρίνιο: 120 κρούσματα ιλαράς σε λιγότερο από τέσσερις μήνες!

Νοσούν κυρίως Ρομά και παιδιά

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 120 περιστατικά ιλαράς έχει κληθεί να αντιμετωπίσει από τις αρχές του χρόνου έως και τις 20 Απριλίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου!
Σύμφωνα μάλιστα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο – Μεσολόγγι) Πάνο Παπαδόπουλο, τα κρούσματα προέρχονται σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% από Ρομά και κυρίως ανήλικους, ακόμα και βρέφη!
Για την ίδια χρονική περίοδο, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου νοσηλεύτηκαν μόλις εννέα περιστατικά.
Το ευτύχημα ήταν ότι κανείς από τους παραπάνω ασθενείς δεν παρουσίασε επιπλοκή και τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που χορηγήθηκε από το ιατρικό προσωπικό.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η ιλαρά όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται ξεκάθαρα η αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των Ρομά.
Σε ότι αφορά τα τελευταία κρούσματα ιλαράς στην Αιτωλοακαρνανία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκδηλώθηκαν σε μικρές ηλικίες, δύο σε 34χρονους και ένα σε 43χρονο.

 

Πηγη: sinidisi.gr