Μαραθώνιος Λονδίνου: Έκανε ρεκόρ και χωρίς… νερό ο Μο Φάρα

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε ήταν για τρίτη φορά ο νικητής στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, όμως τα "φώτα" έκλεψε ο Μο Φάρα που έκανε ρεκόρ Βρετανίας, παρότι αντιμετώπισε δύο φορές πρόβλημα, με τους σταθμούς του νερού. "Έβγαζαν φωτογραφίες αντί να μου δίνουν νερό", τόνισε μετά το τέλος του αγώνα.

Με κενυατική κυριαρχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, καθώς δρομείς από τη συγκεκριμένη χώρα πήραν την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες. Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε πανηγύρισε για τρίτη φορά τη νίκη στον αγώνα της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς, μετά την επικράτησή του το 2015 και το 2016, τερμάτισε σήμερα πρώτος με επίδοση 2:04:17, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Τόλα Σούρα Κιτάτα από την Αιθιοπία (2:04:49).

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μο Φάρα, ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ Βρετανίας στην απόσταση. Ο 35χρονος -σομαλικής καταγωγής- αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2:06:21 και έσπασε το ρεκόρ του Στιβ Τζόουνς (2:07:13), το οποίο «κρατούσε» από το 1985.

Έβγαζαν selfies αντί για… νερό

Το ρεκόρ του Μο Φάρα είναι ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς, ότι ο ρυθμός του Βρετανού διεκόπη δύο φορές, εξαιτίας λαθών στον «ανεφοδιασμό» του με νερό. «Οι σταθμοί του νερού ήταν ένα μπέρδεμα. Το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό στο τέλος, αλλά στην αρχή, αντί να μου δίνουν νερό, προσπαθούσαν να βγάλουν φωτογραφίες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διάσημος δρομέας.

Κατά τα άλλα, η Βίβιαν Τσερουιγιότ έκανε την έκπληξη στις γυναίκες και επικράτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Μαραθώνιο του Λονδίνου. Η 34χρονη δρομέας κάλυψε την απόσταση σε 2:18:31, η Μπρίγκιντ Κοσγκέι ολοκλήρωσε το κενυατικό «1-2» με επίδοση 2:20:13 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Τάντελετς Μπέκελε από την Αιθιοπία (2:21:40). Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαβορί στον Μαραθώνιο των γυναικών, η Μέρι Κεϊτάνι από την Κένυα, η οποία μετράει τρεις νίκες στη βρετανική πρωτεύουσα, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση (2:24:27).

 

 

newsit,gr

Διαβάστε επίσης