Γερμανικός τύπος: Ο Ψυχρός Πόλεμος στο Αιγαίο μπορεί να κλιμακωθεί σε θερμό επεισόδιο

αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος

Στη νέα ένταση που προέκυψε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, σχολιάζει ο γερμανικός τύπος.

Σε ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου». «Οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».

Ο Γερμανός ανταποκριτής παίρνει αφορμή από την παρούσα κατάσταση στο Αιγαίο για να υπενθυμίσει την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες». Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «τώρα σκληραίνουν τα μέτωπα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βαθμιαία επιθετικότερη εξωτερική πολιτική του τούρκου προέδρου Ερντογάν. Και η Αθήνα ακολουθεί τροχιά αντιπαράθεσης», επισημαίνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στη σκληρή ρητορική του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου».

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle, dnn.de

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ