Γερμανικός Τύπος για Αντωνοπούλου: Εκθέτει τον Τσίπρα ενώ 1 στους 3 Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Μια από τις πιο πλούσιες Ελληνίδες πολιτικούς αναγκάζεται να φύγει»

Αίσθηση προκάλεσε στον γερμανικό Τύπο η είδηση ότι ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργός λάμβανε επίδομα ενοικίου. Σχόλια δημοσιεύονται σε σχεδόν όλες τις μεγάλες εφημερίδες.

Σύμφωνα με τη μετάφραση και την επιμέλεια της ελληνικής Deutsche Welle, το Spiegel γράφει: «Μια από τις πιο πλούσιες Eλληνίδες πολιτικούς αναγκάζεται να φύγει». «Η ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου αιτούνταν για δύο χρόνια κρατικά επιδόματα και χρηματοδοτούσε το διαμέρισμά της σε ακριβή γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα την απάλλαξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα καθήκοντά της. Κάθε χρόνο η Αντωνοπούλου λάμβανε 12.000 ευρώ, τη στιγμή που η ίδια και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο έλληνας υπουργός Οικονομίας, συγκαταλέγονται στα πιο ευκατάστατα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης» προσθέτει.

Ο αρθρογράφος συνδέει την υπόθεση με τον πρόσφατο σάλο που προκάλεσε το σκάνδαλο Novartis: «Η συμπεριφορά της Αντωνοπούλου εκθέτει και τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρόσφατο σκάνδαλο δωροδοκίας της Novartis για να τονίσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του απέναντι στο παλιό πολιτικό κατεστημένο και να βελτιώσει τις πιθανότητες του κόμματός του στις επόμενες εκλογές».

Ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας​

Η εφημερίδα Rheinische Post εξηγεί στους Γερμανούς αναγνώστες και τη σχέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με τον υπουργό Οικονομίας. Σύμφωνα με την ελληνική Deutsche Welle, «η Αντωνοπούλου και ο σύζυγος της, ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, έκαναν χρήση ενός νόμου που υιοθέτησε η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015. Βάσει αυτού, η δυνατότητα επιδότησης ενοικίου προσφέρεται σε όλους τους βουλευτές, και σε υπουργούς για να μπορούν να νοικιάσουν διαμέρισμα στην Αθήνα. Ασκώντας κριτική ο ελληνικός τύπος γράφει ότι είναι ανήθικο σ' αυτές τις για πολλούς πολίτες δύσκολες εποχές μια υπουργός να κάνει χρήση αυτού του νόμου. Από το ξέσπασμα της βαριάς οικονομικής κρίσης το 2010, οι Έλληνες έχουν χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο του εισοδήματος τους. Σχεδόν ένας στους τρεις ζει στο όριο της φτώχειας». 

Δυσαρεστημένος ο πρωθυπουργός

Υπό τον τίτλο «Ελληνίδα πολιτικός εισέπραττε επίδομα ενοικίου» η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: «“Είμαι έτοιμη να επιστρέψω τα χρήματα” έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός. Προηγουμένως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας». 

Η εφημερίδα Die Welt επισημαίνει: «Απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά της η αναπληρώτρια Ελληνίδα υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επειδή λάμβανε για χρόνια επίδομα ενοικίου. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέταξε την απαλλαγή της, λίγες ώρες αφού η ίδια προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα».

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ