Η πρωτοποριακή μέθοδος λέιζερ που ανανεώνει και "μεταμορφώνει" την ευαίσθητη περιοχή χωρίς νάρκωση και χωρίς ορμόνες - Τι λέει ο γυναικολόγος Μιλτιάδης Ματκάρης

Laser Vaginal Rejuvenation (LVR)

Μια ιατρική είδηση, που θα χαροποιήσει σίγουρα τις γυναίκες οι οποίες ταλαιπωρούνται από τα προβλήματα που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου στην ευαίσθητη περιοχή του σώματός τους: Στο γυναικολογικό κέντρο «Γυνή» του γνωστού μαιευτήρα, χειρουργού γυναικολόγου και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών Μιλτιάδη Ματκάρη εφαρμόζεται το αντιγηραντικό, θεραπευτικό Laser VaginalRejuvenation (LVR), που αναζωογονεί τον γυναικείο κόλπο εξαφανίζοντας τα σημάδια της εμμηνόπαυσης, της ακράτειας και της ηλικίας. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, με άμεσα, εκπληκτικά αποτελέσματα και μεγάλη επιτυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Ο κ. Ματκάρης αναφέρει σχετικά:

Γιατί να επιλέξει μια γυναίκα το Laser Vaginal Rejuvenation;

Γιατί έτσι θα σταματήσουν οι εμμηνοπαυσιακές ενοχλήσεις (ξηρότητα, φαγούρα, τσούξιµο, πόνος κλπ.) και θα επιδιορθωθούν προβλήματα όπως κολπική ατροφία και χαλάρωση, ακράτεια, πόνος στην επαφή, επαναλαµβανόµενες κολπίτιδες. Η αναζωγονητική αυτή μέθοδος βοηθάει δραστικά να νιώσει μια γυναίκα ξανά αυτοπεποίθηση για το σώμα της και να απολαύσει καλύτερο σεξ. Γίνεται στο ιατρείο αναίμακτα, χωρίς νάρκωση και δίχως ορμόνες.

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος αυτή;

Μια νέα µέθοδος ανώδυνης και αναίµακτης επέµβασης, που χρησιµοποιεί ένα ειδικό µηχάνηµα Laser, ώστε να διορθώσει προβλήµατα του κόλπου της γυναίκας. Μια θεραπεία µε σκοπό όχι µόνο την καθυστέρηση της γήρανσης του κόλπου, αλλά και την ανανέωσή του.

Ποια είναι τα προβλήµατα που διορθώνει;

Κολπική ατροφία, κολπική χαλάρωση, ακράτεια, κολπική ξηρότητα, πόνο στην επαφή, επαναλαµβανόµενες κολπίτιδες.

Πώς λειτουργεί το Laser; 

Το Laser CO2 είναι φως υψηλής ενέργειας, µε µήκος κύµατος 10600nm, που απορροφάται από το ενδοκυττάριο νερό και προκαλεί εξάχνωση του ιστού. Η θερµική ενέργεια διεγείρει τους ινοβλάστες των µη επιφανειακών στιβάδων, σε νεοκολλαγονογένεση, δηλαδή παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Πώς θεραπεύει;

Το Laser διεγείρει τους ινοβλάστες του κόλπου να παράγουν κολλαγόνο, το οποίο αποκαθιστά την ελαστικότητα των τοιχωµάτων και την ενυδάτωσή τους. Αυτό επιφέρει τοπική σύσφιξη και διόρθωση της ακράτειας. Η επαναφορά της ενυδάτωσης διορθώνει το pH του κόλπου και εξαφανίζει τις κολπίτιδες. Η αποκατάσταση του βλεννογόνου του κόλπου σταµατά την ατροφία και τον πόνο της επαφής.

Τι ακριβώς θα γίνει;

Θα ξαπλώσετε στην γυναικολογική καρέκλα, όπως για το τεστ Παπανικολάου. Θα τοποθετηθεί στον κόλπο σας η ειδική συσκευή του Laser, η οποία θα περιστρέφεται ανά 45 µοίρες και θα µετακινείται ανά ένα εκατοστό προς τα έξω. Αυτό θα επαναληφθεί τρεις φορές. Στο τέλος της συνεδρίας εφαρµόζεται fractional laser στα µικρά χείλη του αιδοίου ώστε να διορθωθούν πιθανές ατέλειες, όπως ατροφία ή χαλάρωση.

Μοιάζει µε το laser αποτρίχωσης που κάνουν οι δερµατολόγοι;

Δεν σχετίζεται µε το laser αποτρίχωσης.

Μοιάζει µε το fractional laser που κάνουν οι δερµατολόγοι στο πρόσωπο;

Είναι παρόµοιο µε το fractional laser. Έχει την ίδια αντιγηραντική δράση, αλλά δεν πονάει όσο το δέρµα του προσώπου.

Τι πλεονεκτήµατα έχει;

Η µέθοδος LVR δεν περιλαµβάνει χειρουργείο και νάρκωση, δεν έχει ράµµατα, δεν χρησιµοποιεί ορµόνες, δεν πονάει, έχει άµεση αποκατάσταση, γίνεται στο ιατρείο και διαρκεί το πολύ 45 λεπτά.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

• Σε όποιες διανύουν την κλιµακτήριο ή την εµµηνόπαυση. Το 50% από αυτές θα έχουν τουλάχιστον ένα από τα προβλήµατα που αναφέραµε.

• Σε γυναίκες µετά από ένα τοκετό. Το 30% από αυτές θα αναφέρουν στον γυναικολόγο τους «Γιατρέ µετά τον τοκετό, έχει αλλάξει η αίσθηση στην διάρκεια της επαφής». Πραγµατικά, η έντονη καταπόνηση των κολπικών τοιχωµάτων κατά την διάρκεια του τοκετού, µειώνει την ελαστικότητά τους και οδηγεί σε χαλάρωση του κόλπου και µειωµένη αίσθηση στη σεξουαλική πράξη, τόσο για την γυναίκα όσο και για τον ερωτικό της σύντροφο.

• Σε όποιες είχαν µεγάλη απώλεια βάρους, λόγω της γενικότερης χαλάρωσης.

• Σε όποιες υποβλήθηκαν σε χηµειοθεραπεία ή ακτινοβολίες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως τρεις συνεδρίες, που απέχει η µία από την άλλη ένα µήνα. Η βελτίωση είναι εµφανής από την πρώτη συνεδρία. Σπανίως και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις σοβαρών προβληµάτων, µπορεί να χρειαστούν µέχρι 5 συνεδρίες. Οι παραπάνω συνεδρίες ΔΕΝ χρεώνονται. Συνήθως μας λένε οι γυναίκες ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρία αισθάνονται μια χαρά και ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν. Ωστόσο εμείς επιμένουμε στο πρωτόκολλο γιατί με την ολοκλήρωση των συνεδριών επέρχεται και η μονιμότητα στο αποτέλεσμα. Έτσι για τρία χρόνια είστε ήσυχες! 

Τι προετοιµασία χρειάζεται;

Γίνεται ένας πλήρης γυναικολογικός έλεγχος ώστε να αποκλειστούν ή να θεραπευτούν τοπικές φλεγµονές. Επίσης, συνήθως συνιστώ την εφαρµογή κάποιας ενυδατικής κολπικής κρέµας λίγες ηµέρες πριν.

Πονάει;

Σχεδόν καθόλου. Σε ιδιαίτερα ευαίσθητες γυναίκες χορηγούµε τοπική αναισθησία µε κρέµα.

Χρειάζεται να λείψω από την δουλειά;

Καθόλου. Φεύγοντας από το ιατρείο, µπορείτε να πάτε για δουλειά.

Πότε µπορώ να έχω σεξουαλική επαφή;

Συνήθως µετά από 4 ηµέρες.

Θα κάνω κάτι µετά την θεραπεία;

Συνήθως χρειάζεται κάποια κολπική κρέµα.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσµατα;

Εξαρτάται από την ηλικία και την κατάσταση του σώµατος. Τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Χρειάζεται να το ξανακάνω;

Συνήθως όχι. Αν χρειαστεί, θα είναι µετά από 2-3 χρόνια.

Ελάτε στο ιατρείο για µια δωρεάν ενηµέρωση και εκτίµηση του προβλήµατος που σας απασχολεί.

- Τί γίνεται σε περίπτωση που η γυναίκα υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες;

Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και είναι στις ηλικίες 30 με 40, λαμβάνουν φάρμακα εμμηνόπαυσης. Η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθάει πολύ στα προβλήματα που οτυς προκαλούν τα φάρμακα. Τις ανακουφίζει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε: 

Δρ. Μιλτιάδης Τ. Ματκάρης

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστηµίου Πατρών

Κορίνθου 267, Πάτρα

2610 275434

[email protected]

www.matkarismiltiadis.gr