Ενωμένοι να προασπίσουμε την πατρίδα μας!

του Θανάση Νταβλούρου

Με αφορμή το διπλό εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νταβλούρος δήλωσε: 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Ταυτόχρονα, ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν το Έθνος μας με την Ορθοδοξία.
 Τούτες τις δύσκολες ώρες, που η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται και αμφισβητούνται ευθέως και απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, έχουμε καθήκον να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Έχουμε την ηθική υποχρέωση έναντι αυτών αλλά και έναντι εαυτών, να δώσουμε τις δέουσες απαντήσεις σε όσους επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας , πατώντας γερά στη ιστορική μας κληρονομιά.

Η αναβάπτιση στις αρχές μας είναι προϋπόθεση επιβίωσης
αλλά και οφειλή σ’ εκείνους, που με τη θυσία τους καθαγίασαν τα χώματα που ελεύθερα πατάμε εμείς σήμερα, αφού ο αγώνας τους και η αποφασιστικότητα τους έκαναν δυνατά αυτά που φαίνονταν αδύνατα, εξασφαλίζοντας σε εμάς τα υπέρτατα αγαθά της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.
Ως εκ τούτου, σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, όλες οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες, καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και ενωμένες και ενωμένοι να προασπίσουμε την πατρίδα μας, οδηγώντας την παράλληλα σε καλύτερες μέρες».

Διαβάστε επίσης