Νταβλούρος από Καλάβρυτα και Κλειτορία: Στήριξη των γεννήσεων και της επιστροφής των νέων στον τόπο τους

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο ελληνισμός τις επόμενες δεκαετίες είναι η ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση. Αν δεν παρθούν τώρα δραστικά μέτρα, τόσο για την αύξηση των γεννήσεων όσο και για την ανακοπή του κύματος της μετανάστευσης των νέων μας, η Ελλάδα θα μετατραπεί σύντομασεμια χώρα γερόντων. Για την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ η στήριξη των γεννήσεων και την επιστροφής των νέων που έφυγαν είναι βασική προτεραιότητα».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, σε ομιλίες που πραγματοποίησε σε Κλειτορία και Καλαβρυτα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, τα οποία άλλωστε ο ίδιος έχει καταγράψει στις συνεχείς επισκέψεις του επισήμανε ότι εκτός από την ανεργία, στην ατζέντα του κόμματος είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης, είπε ότι τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή, διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία, που μπορούν να τα καταστήσουν μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι συλλογικότητα και συνεργασία..

Ο κ. Νταβλούρος αναφέρθηκε ακόμη σε σειρά έργων υποδομής που πρέπει να γίνουν και να στηρίξουν την περιοχή, όπως είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου και κυρίως στην Πατρών-Τριπόλεως, η οποία περνάει μέσα από πολλές περιοχές των Καλαβρύτων.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, σημείωσε ότι αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αφού έχει μεγάλες προοπτικές, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι πρέπει να παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αυριανής κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι κυβέρνησης είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της υπαίθρου, ώστε να αξιοποιηθούν και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Διαβάστε επίσης