Γυμναστική: Επίδειξη δύναμης από τον προκριματικό ο Πετρούνιας

Υποσχέσεις για άλλη μία χρονιά θριάμβων έδωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην πρεμιέρα του για το 2018, που συνοδεύτηκε από μία νέα επιβλητική εμφάνιση στους κρίκους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής “AGF Trophy” του Μπακού (15-18 Μαρτίου), ενώ εξίσου επιτυχημένο ήταν το φετινό ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στο ίδιο αγώνισμα.

Αμφότεροι οι Έλληνες σπεσιαλίστες των κρίκων έκλεισαν ραντεβού για τον τελικό, που θα γίνει το Σάββατο (17/03, 12:30 – 13:30 ώρα Ελλάδας), αφού μπήκαν πανηγυρικά στην οκτάδα των φιναλίστ, στο πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς.

Ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας ήταν και πάλι ασυναγώνιστος και συγκέντρωσε 15,400 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,400, βαθμός εκτέλεσης: 9,000), παρότι έκανε ένα βηματάκι προς τα πίσω κατά την προσγείωσή του, παίρνοντας την πρόκριση με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του και δείχνοντας ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το χρυσό μετάλλιο.

Μια θέση στο βάθρο των νικητών θα διεκδικήσει με αξιώσεις και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στον προκριματικό των κρίκων με 14,633 βαθμούς, στην πρώτη παρουσίαση του καινούργιου προγράμματός του.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι Έλληνες πρωταθλητές δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους στο σημερινό, πρώτο σκέλος των προκριματικών και έμειναν εκτός προνομιούχου οκτάδας.

Στο δίζυγο ο Γιώργος Χατζηευσταθίου κατετάγη 14ος με 13,400 β. και ο Νίκος Ηλιόπουλος 15ος με 13,366 β. σε σύνολο 26 αθλητών, ενώ στις ασκήσεις εδάφους ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 19ος μεταξύ 32 αθλητών με 13,133 βαθμούς, πληρώνοντας όλοι τους μεμονωμένες άτυχες στιγμές και κακές προσγειώσεις.

Διαβάστε επίσης