«Βόμβα» στον ΕΦΚΑ - Ο Πετρόπουλος ζητά την παραίτηση του διοικητή

και του διοικητη του ΕΤΕΑΕΠ

Την παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη ζήτησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος. Δεκτή έκανε και την παραίτηση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Αθανάσιου Καποτά.

Μπαράζ παραιτήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Δυο διοικητές, αυτός του ΕΦΚΑ και αυτός του ΕΤΕΑΕΠ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα.

Ωστόσο αναφέρει πως κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

«Η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» διευκρινίζει το υπουργείο.

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος και την παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Αθανάσιος Καποτάς.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ. «Η τοποθέτηση νέου διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

 

Διαβάστε επίσης