Η στάση του κυρίου Θεοδωράκη

του ηρακλη ρουπα

Ο κύριος Θεοδωράκης είναι εταίρος μας στο δύσκολο εγχείρημα ανασύνταξης του χώρου που έχει ξεκινήσει ναι ή όχι; Αισθάνεται ότι είναι συνοδοιπόρος; Συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία με γνωστή την επίδοσή του;

Έχει ως «Ποτάμι» ισχνή κοινοβουλευτική παρουσία, ίσως ουσιωδώς αναντίστοιχη των μετρήσεων που κάποια στιγμή σταμάτησαν να τον αναφέρουν αλλά και αναντίστοιχη της επιρροής που θα ήθελε να διμορφώσει στον νέο φορέα; Μετράει λοιπόν τις δυνάμεις του μόνο ή προσπαθεί να περιχαρακωθεί εξωθεσμικά διαφοροποιούμενος από τις επιλογές του χώρου που επέλεξε να υπηρετήσει; Εχει μήπως την εντύπωση πως ο τρόπος με τον οποίο «λειτουργεί» προσδίδει μία άλλη ενισχυτική διάσταση στην προσπάθεια ΟΛΩΝ μας;

Το Κίνημα Αλλαγής έχει Αρχηγό. Δεν αποτελεί «ξέφραγκο» αμπέλι για την προσωπική πολιτική ανασύσταση ενός εκάστου πολιτικού που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται – πιθανώς να μην χρειάσθηκε να της υπηρετήσει ποτές - τι σημαίνει συλλογικές διαδικασίες και τι πραγματικά συμβολίζει η έννοια της συλλογικής προσπάθειας. Παραβιάζει ανοικτές θύρες λοιπόν σπεύδοντας να συναντήσει τον κο Τσίπρα για ένα θέμα που έχει τεθεί από το 2016. Λειτουργεί θεσμικά σε εξωθεσμικά πλαίσια προκαλώντας μόνον και μόνον από το γεγονός ότι όχι μόνον δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει συλλογική διαδικασία, αλλά κυριώτερα από το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται πως εκβιαστικά εσωτερικά διλήμματα δεν είναι δυνατόν να διαμορφώσουν εσωτερικές ισορροπίες ανακόλουθες με την πολιτική παρουσία του φορέα που εκπροσωπεί.

Δεν είναι δυνατόν να αναδεικνύεται από το ΚΙΝΑΛ η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας για τα Εθνικά Θέματα από την Κυβέρνηση και ο κύριος Θεοδωράκης να χαράζει τον δικό του δρόμο. Εις βάρος όλων όσων αγωνίζοντο για τον χώρο όταν δεν συμμετείχε καν στην πολιτική. Εις βάρος όλων όσων συμμετείχαμε στις πρόσφατες ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ διαδικασίες. Εις βάρος όλων όσων πλέον συστρατευόμαστε για την ανάταξη του χώρου. Εις βάρος σε τελική ανάλυση των ίδιων των στελεχών του που θα ήθελαν να μην στιγματιστούν ως μειοψηφικά στοιχεία που το μόνον που επιθυμούν είναι μία καρέκλα σε ένα νέο χώρο χωρίς να «ιδρώσουν» για να την αποκτήσουν.

Όταν παραβιάζεις ανοικτές θύρες όμως θα πρέπει να γνωρίζει εκείνος που το πράττει πως αυτές ανοίγουν και προς τα μέσα αλλά και προς τα …ΕΞΩ.
 

Διαβάστε επίσης