Τη Δευτέρα η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ ΙΙ»

στις 12 το μεσημέρι

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής και αλλεπάλληλες αναβολές, το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών επιτέλους ξεκινά.

Η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων (https://exoikonomisi.ypen.gr) τέθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, ωστόσο η είσοδος στο πληροφοριακό σύστημα θα ενεργοποιηθεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 12 μ.μ., επιτρέποντας την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Για λόγους αποφυγής συγχύσεων, διευκρινίζεται ότι ο ιστότοπος http://exoikonomisi.ypeka.gr/, ο οποίος παραμένει ενεργός, αφορά την προηγούμενη δράση  και προγραμματική περίοδο και δεν προορίζεται για χρήση. 

Θέματα σχετικά με την συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων και της πρόσβασής τους στην πλατφόρμα του Υπουργείου, διευθετήθηκαν την προηγούμενη περίοδο, επιτρέποντας την πολυαναμενόμενη έναρξη του προγράμματος. 

Σημειώνεται ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί, κριτήριο επιλογής για τις επιλέξιμες κατοικίες θα είναι η σειρά προτεραιότητας των αιτούντων και όχι απλά η εμπρόθεσμη υποβολή (31/12/2021). Λόγω του μεγάλου αναμενόμενου φόρτου, κρίθηκε σκόπιμο οι ενδιαφερόμενοι και πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου, να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Υπενθυμίζεται ότι για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» μπορείτε να επικοινωνείτε με την ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (Help Desk) στον αριθμό τηλεφώνου:  210-3000877 (ώρες λειτουργίας 09:00–17:00).

Μείνετε συντονισμένοι με το Ypodomes.com για συνεχή ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του Προγράμματος.

Πηγή: ypodomes.gr

Διαβάστε επίσης