Παραδόθηκε ο εξοπλισμός στους Πυροσβέστες της Ζακύνθου - Κίνηση αλληλεγγύης στους ανθρώπους που κινδύνευσαν μέσα στις φλόγες το καλοκαίρι - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αγγλόφωνη Εθελοντική ομάδα «Zakynthos Informer» σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης στους πυροσβέστες του νησιού μας που πέρασαν δύσκολες στιγμές το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε η Αγγλόφωνη Εθελοντική ομάδα «Zakynthos Informer» σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα - όπως είχε γράψει το tempo24.gr την Πέμπτη - χάρισαν 92 ειδικά ζευγάρια αρβύλες για να εξοπλίσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να την βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς. Οι αρβύλες είναι ειδικά φτιαγμένες για να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις ενός πυροσβέστη, αφού για παράδειγμα η σόλα τους αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ακόμα το δέρμα και τα κορδόνια είναι ανθεκτικά σε φωτιές ή άλλες φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες κ.α.


Το παρών έδωσε και ο πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά Μάθιου Ντέλαπ που χαιρέτησε αυτήν την δράση.

Παράλληλα με αυτήν την κίνηση πραγματοποιήθηκε η παράδοση παραλαβή του Διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου με τον Ανδρέα Στεμπίλη να αποχωρεί και τον πύραρχο Δημήτρη Πατράκη να τον αντικαθιστά. Ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου που βρέθηκε στο νησί μας συνεχάρη τον νέο Διοικητή αλλά και τις εθελοντικές ομάδες για την δωρεά των 92 αρβύλων.

πηγη

Διαβάστε επίσης