Μυλωνάς: Αυτά είναι τα χρονίζοντα προβλήματα στις Αλυκές

 

Ανακοίνωση για το θέμα που απασχόλησε και τα αθηναϊκά ενημέρωσης σε ότι αφορά το λιμάνι των Αλυκών, εξέδωσε ο δήμος δυτικής Αχαΐας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στα τέσσερα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα που βασανίζουν τις Αλυκές αναφέρθηκε σήμερα (Δευτέρα 19/4) σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ- Πάτρας ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Σύμφωνα με το Σπύρο Μυλωνά τα προβλήματα αυτά είναι τα εξής:

Η ύπαρξη λιμενικών εγκαταστάσεων που υφίστανται χωρίς άδειες κατασκευών και αδειοδότηση λειτουργίας.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον οικισμό αφού οι κάτοικοι δεν διαθέτουν κυριότητα μήτε στις αυλές των σπιτιών τους.
Η είσοδος στο λιμάνι που απαιτεί συνεχείς εκβαθύνσεις και αντίστοιχα λιμενικά έργα.
Η διευθέτηση της κοίτης παρακείμενου χειμάρρου.

«Για την αποτύπωση και συνεπώς την προώθηση οριστικών λύσεων ο Δήμος σε όλα αυτά τα ζητήματα, υπογράφει σήμερα την ανάθεση σχετικής μελέτης που θα αποτελέσει τον οδηγό μας για τα επόμενα βήματα» ανέφερε ο Δήμαρχος. Ταυτόχρονα ο Σπύρος Μυλωνάς επέκρινε όλους εκείνους που με αφορμή ρωγμή σε κρηπίδωμα, άσκησαν «πολιτική της φωτογραφίας», αγνοώντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και την αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης εργασιών σε εγκαταστάσεις δίχως νόμιμη ύπαρξη. «Η παράβλεψη των πραγματικών προβλημάτων και η καλλιέργεια εντυπώσεων εκ μέρους τοπικών παραγόντων αδικούν το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής» τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο Σπύρος Μυλωνάς, πέραν της μελέτης που ανατίθεται, αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής στις Αλυκές που είναι οι εξής:

Καθαρισμός του οικισμού,
Απομάκρυνση της άμμου,
Έκδοση βιβλίου για την Ιστορία των Αλυκών,
Καθαρισμός του παραλιακού μετώπου,
Γενικότερη παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλιακή ζώνη.

«Συνεχίζουμε με στόχο την αντιμετώπιση εξαιρετικά σύνθετων προβλημάτων που παραμένουν άλυτα για δεκαετίες προς όφελος των κατοίκων στις Αλυκές» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης