Αλισσός: «Πρωταγωνιστής» σε θεατρική παράσταση ο "δήμαρχος" και "πρόεδροι"!

από την ομάδα του ΕΣΚΑ

Μια απίθανη, τρελή, απρόσμενη έκπληξη μας επιφυλάσσει το θεατρικό εργαστήρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού.

Ο Βασίλης Βαθύαλος ο εμπνευστής του έργου που αναμένεται να γίνει το γεγονός του καλοκαιριού! 

Πρόκειται για μια διασκευή του γνωστού έργου «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, ενώ η διανομή που έχει κάνει ο εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης είναι με …χειρουργική ακρίβεια μοναδική και «κουμπώνει» πάνω σε κάθε χαρακτήρα. Φυσικά είναι μια παράσταση που σατιρίζει την τοπική κοινωνία, τα καλά και τα άσχημά της, τις όμορφες και τις περίεργες στιγμές, με ατάκες που κόβουν την ανάσα από το γέλιο και προκαλούν ψυχική ανάταση!

Η ιστορία του έργου

Σύμφωνα με τον Σάιμον, η ιστορία, διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι. Σύντομα θα ανακαλύψει οτι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Η διασκευή που έχει γίνει από τον Βασίλης Βαθύαλος, είναι σίγουρα το θέμα που θα συζητείται όλο το καλοκαίρι! Κάντε τους συσχετισμούς σας και αναμένετε… Η σάτιρα φυσικά θα πρωταγωνιστήσει σε όλο της το μεγαλείο με  «πρωταγωνιστή» τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, συλλόγων και άλλους πολλούς!!! Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στο σχολείο του Κάτω Αλισσού (σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΕΣΚΑ), ενώ οι πρόβες έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Β.Α.