Ανησυχίες και προβληματισμοί μιας εγκύου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς αμφιβολία, η εγκυμοσύνη είναι περίοδος γεμάτη προβληματισμούς και άγχη για τη γυναίκα. Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες ανησυχίες μιας εγκύου;

«Σε πόσο διάστημα θα επανέλθω στα προ εγκυμοσύνης κιλά;»

Ίσως η πιο διαδεδομένη ανησυχία για κάθε έγκυο, μιας και όλες ονειρεύονται να επιστρέψουν στην αρχική τους σιλουέτα το συντομότερο μετά τον τοκετό. Με σωστή διατροφή και άσκηση είναι απόλυτα εφικτό.

«Είμαι το ίδιο ποθητή για το σύντροφό μου;»

Όσο η εγκυμοσύνη προχωράει και η κοιλίτσα φουσκώνει, αρκετές γυναίκες αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο θεωρούνται ελκυστικές από το σύντροφό τους. Κάποιες φορές τη δημιουργεί η μειωμένη ερωτική επιθυμία του συντρόφου τους και άλλες αναρωτιούνται χωρίς προφανή λόγο.

«Θα πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη μου;»

Παρά το γεγονός ότι υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, μια έγκυος πάντα ανησυχεί για την αίσια ή μη έκβαση της κύησης. Εκεί λοιπόν πρέπει να υπάρχει ένας υποστηρικτικός σύντροφος που θα την κάνει να βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία.

«Άραγε θα πονέσω πολύ στον τοκετό;»

Όσες γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τον πόνο, προσπαθούν να φανταστούν αν θα είναι διαχειρίσιμος την ώρα του τοκετού. Συνήθως τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα πιθανολογούν.

«Σε ποιον θα μοιάζει το μωρό;»

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαντάζει λογική απορία. Όταν όμως γεννήσουν, όλες οι μανούλες θεωρούν ότι το παιδί τους είναι το πιο όμορφο στον κόσμο.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης