Πάτρα: Ο δήμος τιμωρεί τον Συν πληρωματικό Θησαυρό- Στο τέλος της παρέλασης τα πληρώματά του που είθισται να είναι η καλύτερη εικόνα της - Αναμένεται θύελλα και αισθητική έκπτωση

Η αντίδραση ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Ο δήμος Πατρέων απαντά στα πληρώματα του Συν πληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού με τιμωρία, η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα την παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού και πρωτίστως την τηλεοπτική  αισθητική του. 

Σήμερα το απόγευμα σε μια συνάντηση με την καρναβαλική επιτροπή στην Αγορά Αργύρη στην οποία ελλιμενίστηκε θύελλα, τα πληρώματα του Συν Πληρωματικού, ανακάλυψαν ότι έχουν τοποθετηθεί στην ουρά των παρελάσεων και μάλιστα ... διάσπαρτα, ως απάντηση στην ...ανταρσία της διοργάνωσης δικού τους Κρυμμένου Θησαυρού, ο οποίος ήταν μακράν καλύτερος του δημοτικού, αλλά εξακολουθεί να είναι αποδιοπομπαίος.

Αυτό, πέρα από το προφανές της αδυναμίας του δήμου της Πάτρας να συγκεράσει θέσεις και απόψεις έστω λίγο πριν τις παρελάσεις, οι οποίες με τέτοιες επιλογές είναι δυνατόν να.. πυροδοτηθούν με ανεξέλεγκτα ίσως αποτελέσματα, σημαίνει και αισθητική (τηλεοπτική και όχι μόνο),  έκπτωση  καθώς τα τιμωρημένα, είναι μερικά από τα σημαντικότερα, ιστορικότερα και ωραιότερα πληρώματα της Πατρινής αποκριάς.

Σε απλά ελληνικά, το ήδη βαλλόμενο καρναβάλι, το οποίο έχει απομείνει με τρία άρματα (τόσα κατασκευάστηκαν φέτος λόγω έλλειψης κονδυλίων καθώς επιλέχθηκαν φιέστες τύπου Βελισσάρη) κινδυνεύει με μια εικόνα που δεν θα είναι και τόσο... ανταγωνιστική, τηλεοπτικά και γενικά,  για το ...γινάτι του Καρναβαλικού Οργανισμού.  

Κάπως έτσι στην πρώτη πύλη της παρέλασης  φιγουράρουν τα πληρώματα που έδωσαν το παρόν στον Κρυμμένο Θησαυρό του Δήμου, με μια μόνο εξαίρεση,  ενώ τα υπόλοιπα, είναι διάσπαρτα σε θέσεις στο ...βάθος, από το νούμερο 30 έως το τέλος! Μετά το 130 μάλιστα,  έχει τοποθετηθεί πλήρωμα, ο αρχηγός του οποίου είναι μπαμπάς και στο πλήρωμα υπάρχουν πολλά παιδιά.

Για το θέμα υπήρξε ένταση μεταξύ των εκπροσώπων των πληρωμάτων  στην Αγορά Αργύρη, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνου και της Καρναβαλικής επιτροπής. με εμπλεκόμενο με το καρναβάλι μέλος του ΚΚΕ να φωνασκεί λέγοντας "τι περιμένατε, ότι θα σας βάζαμε και μπροστά;" απευθυνόμενο στα πληρώματα του Συν πληρωματικού και ορισμένους να προσπαθούν να βγάλουν το λάδι από τη φωτιά, υποσχόμενοι... ότι ο κατάλογος θα επενεξεταστεί.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των μελών του Συν Πληρωματικού Θησαυρού.

Γ, Κοντογεωργοπούλου