Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας: Θα τους σταμάταγε η βροχή; Μάθημα ζωής και δύναμης στο Πατρινό Καρναβάλι - ΦΩΤΟ

ΜΠΡΆΒΟ ΤΟΥΣ!

Παρά το κρύο, παρά τη βροχή, εμείς ήμασταν εκεί! Στο Πατρινό Καρναβάλι των Μικρών Πατρινο καρναβαλι 2018 .

Μας ενημερώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Και συνεχίζει:

«Το μοναδικό ειδικό σχολείο που συμμετείχε στη παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών της Πάτρας! Για 2η συνεχή χρονιά δώσαμε το παρών και συμμετείχαμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.
Παρόλο που λόγω καιρού δεν κατάφεραν να έρθουν οι μισοί της παρέας μας, οι υπόλοιποι βρεθήκαμε εκεί και περάσαμε όμορφα με τα παιδάκια μας που το χάρηκαν παραπάνω από όλους!
Χαμόγελα, κέφι και χορός – τι κι αν μας τα χάλασε ο καιρός! Ο Νέμο, η Ντορι και ο Χανκ, τα θαλάσσια πλάσματα με αναπηρία που έχουμε ως θέμα, τα κατάφεραν και αυτή τη φορά! Ο Νέμο ήταν ένα ψαράκι που το ένα του πτερύγιο ήταν πιο μικρό από το άλλο, η Ντόρι ήταν το ξεχασιάρικο ψαράκι που έπασχε από «προσωρινή απώλεια μνήμης» και ο Χανκ ήταν ένα εφταπόδι, αφού είχε χάσει ένα πλοκάμι. Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Αν και όλα τους πλάσματα του βυθού, είναι όλα τους πλάσματα με διαφορετικές «αναπηρίες», που όμως παρά τις δυσκολίες και τις «ειδικές ανάγκες» κατάφεραν τόσα πολλά. Διέσχισαν ωκεανούς, τα έβαλαν με τρομερά θαλάσσια πλάσματα, δραπέτευσαν από ενυδρεία και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το κάθε ένα από αυτά είχε και μια «αναπηρία, που όμως ποτέ δε στάθηκε εμπόδιο στον στόχο που είχαν θέσει. Θα τους σταμάταγε μια βροχή; Θα σταμάταγε τα παιδιά μας μια βροχή; Φυσικά και ΟΧΙ!
Όλοι εκεί! Όλοι στη μεγάλη γιορτή! To μήνυμα μας, η αναπηρία δεν σε καθορίζει, ούτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να καταφέρεις τους στόχους σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί! Ζωντανή απόδειξη τα παιδάκια μας, οι δικοί μας ήρωες!
Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και συγγενείς που μας συνόδευσαν και φέτος. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκών Κ. Αχαΐας Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκών Κ.Αχαΐας , που μας στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και στο Πατρινό αλλά και στο Αχαγιώτικο καρναβάλι κι ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε σε δράσεις παρέα.
Και του χρόνου λοιπόν!
Καλό Καρναβάλι σε όλους!». 

Διαβάστε επίσης