Superleague: Μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Χωρίς κεντρική διαχείριση τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Τα πάνω – κάτω έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η απόφαση της Nova να κάνει χρήση του δικαιώματός της και προχωρήσει σε μονομερές τερματισμό της «Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης SuperLeague», μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 φέρνει μεγάλες ανατροπές στην Superleague.

Τι λέει η Nova

Με ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η εισηγμένη αναφέρει: «Η εταιρεία Forthnet A.Ε. ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019».

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Με… μοντέλο ΠΑΟΚ η επόμενη σεζόν

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ό, τι αφορά στην νέα αγωνιστική περίοδο, τη σεζόν 2018 – 2019, η Nova θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων. Στα πρότυπα δηλαδή του «μοντέλου ΠΑΟΚ», το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 (και ισχύει για τον ΠΑΟΚ και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019).

Το ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η Nova με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς. Σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες που σήμερα μετέχουν στην Κεντρικής Διαχείρισης Super League. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ΠΑΕ θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ελεύθερα τα δικαιώματά της για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων που διεξάγονται στην έδρα της για την SuperLeague.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ Super League και Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Την οποία, όπως είχε δικαίωμα, τερμάτισε η πλευρά της Nova/Forthnet, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Nova είχε προτείνει στη Super League τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League. Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Σχολιάζοντας σχετικά, στελέχη της Κάντζας ανέφεραν ότι «πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της SuperLeague».

Η επόμενη ημέρα στην Superleague

Το τι ακριβώς θα συμβεί, είναι ακόμη πρόωρο να πει κανείς. Και αυτό διότι θα πρέπει να αναμένεται η τοποθέτηση της SuperLeague. Δύο ακόμη είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να σταθμιστούν.

Το πρώτο έχει να κάνει με την στάση του θα τηρήσει η Cosmote TV. Θα μπει ή όχι στο παιχνίδι; Και το άλλο βέβαια σχετίζεται με την επικείμενη είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Forthnet, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ίσως συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια σε ένα σήριαλ που μόλις ξεκίνησε…

newsit.gr

Διαβάστε επίσης