Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού

Ο πρώτος και κυριότερος τρόπος είναι ο θηλασμός

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι ιώσεις κάνουν πάλι θραύση. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να προστατέψετε το μωρό σας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα:

Ο πρώτος και κυριότερος τρόπος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σας είναι ο θηλασμός. Αυτό ισχύει επειδή το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε αντισώματα. Άρα λοιπόν τα μωρά που θηλάζουν έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν, συγκριτικά με όσα τρέφονται με γάλα του εμπορίου.

Από εκεί και πέρα, η περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού έρχεται με τα εμβόλια. Να είσαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή με τον παιδίατρο, για να κάνετε όσα πρέπει στην ώρα τους.

Εξασφαλίστε τις προϋποθέσεις ώστε το μωρό να κοιμάται πολλές ώρες. Ένας ξεκούραστος οργανισμός είναι σαφώς πιο δύσκολος «στόχος» για τους ιούς.

Όσο πιο πιστά ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής, τόσο λιγότερα μικρόβια κυκλοφορούν στο χώρο και έρχονται σε επαφή με το μωρό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να αερίζετε επαρκώς το σπίτι, να το έχετε πάντα καθαρό και βέβαια να πλένετε τακτικά τα χέρια σας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά στο θέμα της καλής υγείας του μωρού. Τα περισσότερα αφορούν και τους ενήλικες, απλά στην περίπτωση των μωρών απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη σπουδή στην εφαρμογή τους.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης