Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών - "Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι όταν συνάνθρωποί μας χάνουν τα σπίτια τους"

στη γραμμή της ποασυ

Κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα, προγραμματίζουν οι Αστυνομικοί, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Οι Αστυνομικοί αντιδρούν στην πολιτική της Κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς και την παρουσία των αστυνομικών στα συμβαιολογραφικά γραφεία αλλά και την παρέμβασή τους σε περίπτωση που απειληθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Χάρης Τσίτσικας(φωτο) και στην Αχαΐα, θα εφαρμοστεί η απόφαση της Ομοσπονδίας για δυναμικές κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται, η μορφή τους και το χρονικό σημείο.

"Έχουμε ταχθεί κατά των πλειστηριασμών άλλωστε, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι όταν συνάνθρωποί μας χάνουν τα σπίτια τους", τονίζει ο κ. Τσίτσικας, αναφερόμενος φυσικά και στην παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και τη συμπόρευσή τους στην κινηματική ενέργεια του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τις υπογραφές σε κείμενο κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες». Και συνέχισε: 

«Με το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας, είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στις εισαγγελικές Αρχές. Θα ζητήσουμε να παρέμβουν», τόνισε αρχικά ο κ. Γερακαράκος στον ΑΝΤ1. Και σε ερώτηση εάν δεν γίνει κάτι με αυτήν την κίνηση, απάντησε: «Κινητοποιήσεις. Η ΠΟΑΣΥ έχει δείξει πως έχει τεράστια φαντασία και έχει φέρει πολλές φορές την κάθε κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ρωτήθηκε εάν θα υλοποιήσουν οι αστυνομικοί την εντολή να φυλούν τα συμβολαιογραφικά γραφεία που πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς. Όπως σημείωσε: «Οι συνάδελφοί μου πρέπει να υλοποιήσουν την εντολή, γιατί έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους. Όμως, το συνδικάτο, θα κάνει κινητοποιήσεις. Θα τις ευχαριστηθείτε, έχουμε μεγάλη φαντασία, να το ξέρετε».

Κοινώς, για το αν θα υπάρχουν και παράλληλες κινητοποιήσεις των αστυνομικών, είπε «ναι, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας».

«Εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε και τη στοχοποίηση των αστυνομικών και τον ρόλο τους», τόνισε ο κ. Γερακαράκος, ενώ ζήτησε σε αυτό τη συμβολή και των πολιτών: «Δεν μπορούν να είναι απαθείς, να διεκδικήσουν την ασφάλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που – πέραν όλων των άλλων – φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης