Κάθε πότε κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί αρκετά ζευγάρια είναι η συχνότητα κατά την οποία βρίσκονται ερωτικά και αν αυτό είναι φυσιολογικό.

Μετά τους πρώτους μήνες της έντονης ερωτικής τους ζωής, έρχεται συχνά η ρουτίνα και η καθημερινότητα ρίχνει τους ρυθμούς της σεξουαλικής δραστηριότητας. 

Ποια είναι όμως η φυσιολογική συχνότητα που ένα ζευγάρι κάνει σεξ και κάθε πότε βρίσκονται ερωτικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Society for Personality and Social Psychology αναφέρει ότι ένα ευτυχισμένο και ερωτευμένο ζευγάρι, χρειάζεται μία μόνο φορά την εβδομάδα... σεξουαλικής δραστηριότητας προκειμένου να κρατήσει τη σχέση ζωντανή και σε ένα καλό επίπεδο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ζευγάρια που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα, ήταν πιο ευχαριστημένα από τους συντρόφους τους, και πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους. Όπως βέβαια ξεκαθάρισαν οι ειδικοί, οι περισσότερες από μία φορές, δεν μεταβάλλουν καθόλου τη σχέση ούτε όμως και την ψυχολογία των ζευγαριών προς το... ακόμα καλύτερο.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης