Η Ακαδημία των Αθηνών υποδέχεται τον σπουδαίο Πατρινό Γιώργο Δάσιο

Ο Γιώργος Δάσιος θα μιλήσει με θέμα «Η απόλυτη ανθρώπινη σκέψη».

Λαμπρή μέρα για τον Πατρινό καθηγητή Γώργο Δάσιοκαι την ακαδημαϊκή κοινότητα, η Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, οπότε η Ακαδημία Αθηνών θα περάσει την πόρτα της Ακαδημίας Αθηνών.

Στις 7μ.μ. σε δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας, θα γίνει η υποδοχή του εδώ και λίγες ημέρες, αντεπιστέλλοντος μέλους της, του Πατρινού Γιώργου Δάσιου, ομότιμου καθηγητή εφαρμοσμένων μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η προσφώνησή του θα γίνει από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Λουκά Παπαδήμο και η παρουσίασή του από τον Ακαδημαϊκό Θανάση Φωκά.

Ο Γιώργος Δάσιος θα μιλήσει με θέμα «Η απόλυτη ανθρώπινη σκέψη».

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών είχε βραβευθεί στο παρελθόν από την Ακαδημία και είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων. Απόφοιτος του Γ’ Γυμνασίου της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Βουδ, διακρίθηκε σε πολλούς τομείς. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε πρωταθλητής με την Παναχαϊκή στον στίβο, διακριθείς ιδιαίτερα στα άλματα.

Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών από τη Πάτρα έχουν διατελέσει προσωπικότητες όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Δημήτρης Μπέσκος, Ο Επαμεινώνδας Θωμόπουλος, ενώ επίτιμο μέλος της Ακαδημίας υπήρξε και ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Πρώτη γυναίκα μέλος της Ακαδημίας ήταν η επίσης Πατρινή Γαλάτεια Σαράντη.