Πάτρα: Πού θα πηγαίνει το λεωφορείο στην Κορίνθου όταν αλλάξει η ροή;

Ανάποδη πορεία προβλέπει η μελέτη

Την διαμόρφωση αποκλειστικής λωρίδας αντίθετης ροής για λεωφορεία στο τμήμα Βορείου Ηπείρου-Αγίας Σοφίας προτείνει μελέτη που εκπονήθηκε για το αστικό ΚΤΕΛ (με προτροπή του δήμου Πατρέων), σε αντικατάσταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εισάγει η επικείμενη αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη για τα οχήματα του φορέα.

Η διέλευση των λεωφορείων από την Κανακάρη και η εξυπηρέτηση των επιβατών του αστικού ΚΤΕΛ είναι μια από τις πτυχές του ζητήματος που έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα.

Η μελέτη που εκπονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 για το αστικό ΚΤΕΛ και έχει τεθεί -από τότε- στην διάθεση του Δήμου Πατρέων. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει διάλογος του δήμου με τους ενδιαφερόμενους και συνεχώς μετατίθεται για το μέλλον.

Στην μελέτη γίνεται ανάλυση δύο σεναρίων. Το επικρατέστερο, καθώς το δεύτερο «καίγεται» λόγω της απόφασης του δήμου να πεζοδρομήσει την Μαιζώνος, υποστηρίζει την ανάγκη η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών στην περιοχή που επηρεάζεται από την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη, να μεταφερθεί στην Κορίνθου και για τις δύο κατευθύνσεις κίνησης των λεωφορείων, με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

1. Στον άξονα Ναυαρίνου-Κανακάρη, στο τμήμα από Ελευθερίου Βενιζέλου έως Αγίας Σοφίας, να γίνει μονοδρόμηση με κατεύθυνση προς Βορρά.
2. Στην Κορίνθου, στο τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου έως Αγίας Σοφίας: α) Να γίνει μονοδρόμηση με κατεύθυνση προς νότο για τη γενική κυκλοφορία, β) Να διαμορφωθεί αποκλειστική λωρίδα αντίθετης ροής για τα λεωφορεία (στα πρότυπα της οδού Πανεπιστημίου της Αθήνας), σε τμήμα 3,2 χιλιομέτρων από την Βορείου Ηπείρου έως την Αγίας Σοφίας. Ετσι, η Κορίνθου θα καταστεί ο βασικός οδικός άξονας της πόλης για τα λεωφορεία, καθώς θα συγκεντρώσει τις περισσότερες γραμμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ