Πάτρα: Σήμερα εκδήλωση ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό»

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο φαινόμενο, καθώς και να καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων (εισαγγελέων, δικαστικών λειτουργών, Ελληνικής Αστυνομίας, δημοτικών αρχών, εκπαιδευτικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) για το θέμα αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συναντήσεις με τους φορείς θα γίνουν με την υποστήριξη των κατά τόπους περιφερειών, χθες Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν σήμερα η  Πάτρα (14/11), η Λάρισα (16/11), η Χαλκίδα (27/11), το Ηράκλειο (28/11), τα Χανιά (29/11), η Τρίπολη (4/12) και η Θεσσαλονίκη (8/12).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.meneimystiko.gr για να ενημερωθούν για το φαινόμενο και να υπογράψουν τις προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση προς ανοιχτό διάλογο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στην ιστοσελίδα αναρτώνται και πραγματικές ιστορίες παιδιών. Όπως η ιστορία της 12χρονης Μ. που σήμερα ζει σε ένα από τα σπίτια της οργάνωσης. Μία κυρία την βρήκε να τριγυρνά μόνη της στους δρόμους ζητώντας χρήματα για να φάει και αισθανόμενη τον φόβο της, τηλεφώνησε στην «Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια για το παιδί.

Μετά την κλήση περιπολικό έφτασε άμεσα στο σημείο που βρισκόταν η μικρή και την μετέφερε σε αστυνομικό τμήμα, όπου θα συναντούσε ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό του «Χαμόγελου του Παιδιού». Εκεί, η Μ. διηγήθηκε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ λίγο καιρό αργότερα εξομολογήθηκε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατριό της.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 

Διαβάστε επίσης