Υπερ ενός ενιαίου κόμματος τάχθηκε ο Γ. Καμίνης

ομιλια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και ενιαίο κόμμα, εξέφρασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, Γιώργος Καμίνης, στη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας που πραγματοποίησε χθες βραδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

?Τάσσομαι υπέρ της συγκρότησης ενός ενιαίου κόμματος?, ήταν η δημόσια δέσμευση που έκανε ο κ. Καμίνης απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες και επισήμανε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το εγχείρημα σε περίπτωση που η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη διασπαστεί σε μικρές ομάδες, μετά τις εσωκομματικές εκλογές. ?Όποιο κι΄ αν είναι το αποτέλεσμα εγώ θα είμαι εδώ και θα στηρίξω όποιον εκλεγεί? τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων απευθύνοντας από το βήμα της εκδήλωσης έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που υπερβαίνει τα όρια μιας παράταξης. Είναι ένα εγχείρημα εθνικής εμβέλειας. Γιατί η χώρα χρειάζεται έναν ενοποιητικό ιστό για την ενώσει και πάλι?, δήλωσε ο κ. Καμίνης προσερχόμενος στο συνεδριακό κέντρο και πρόσθεσε: ?με διχασμένη τη χώρα όπως τη βλέπω τώρα δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που χρειάζεται για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε. Είμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο κόμμα?.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερη κρίσιμη για τη χώρα την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να βγει στις αγορές, τον Αύγουστο το 2018, επισήμανε ότι άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση, πολύ νωρίτερα από τη χώρα μας, ενώ κατηγόρησε τα κόμματα της Βουλής ότι δεν επικεντρώνονται στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας.

Χαρακτήρισε το κράτος ?μεγάλο ασθενή?, είπε ότι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα, ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα υπογράμμισε ότι δεν είναι ατιμωτική πράξη, αλλά θέμα αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης