Ανδρέας Κατσανιώτης: Παρέμβαση για τους νέους αγρότες

ερωτηση προς τον αρμοδιο υπουργο

Το ζήτημα της καθυστέρησης στις διαδικασίες αξιολόγησης των ενστάσεων του Υπομέτρου 6.1 Εγκατάσταση Νέων αγροτών, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «2014-2020», αναδεικνύει ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης με ερώτησή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει ότι, τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τον Ιούλιο 2017  και ενώ θα έπρεπε ήδη να βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη την ηλεκτρονική εφαρμογή του Προγράμματος στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), για να καταχωρηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους καθυστέρησης στη διαδικασία εξαγωγής των τελικών αποτελεσμάτων,  αφού πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον αγροτικό κόσμο και δήλωσε : «Τέτοιες πρακτικές  ζημιώνουν όχι μόνο την αξιοπιστία του Κράτους και θίγουν τα συμφέροντα των πολιτών  που αγωνιούν για τις δουλειές τους  και την απασχόλησή τους,  στερώντας τους σημαντικές ευκαιρίες και πόρους. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει άνθρωπος του μόχθου, Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας»

 

Διαβάστε επίσης