Η Πάτρα διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019! Κώστας Πελετίδης: "Θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη και ικανή" - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διεκδίκησης

αποφασίστηκε πριν από λίγο

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019!

Αυτό αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, μετά την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της Πάτρας από την Επιτροπή Διεκδίκησης.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διεκδίκησης: 

Από επιτυχία στέφθηκε η διεκδίκηση της Πάτρας, καθώς θα είναι η διοργανώτρια πόλη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Η τελική παρουσίαση της πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των Αγώνων, έγινε στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο της Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) με την προβολή βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας και ακολούθησαν ομιλίες από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  Γιώργο Βασιλειάδη, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων Τάκη Πετρόπουλο, Νάσο Νασόπουλο και Θεόδωρο Μενεγή. Επίσης, μίλησαν οι δυο μεγάλοι αθλητές Κώστας Πετρόπουλος και Βάσω Καραντάσιου.

Την αποστολή της Πάτρας πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Πάτρας έτυχε θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΔΕΜΑ, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε το συμβόλαιο ανάληψης των αγώνων.

 

Η ανακοίνωση του δήμου Πατρέων: ​

Η Πάτρα ανακηρύχθηκε Μεσογειακή πόλη, καθώς πριν από λίγο, εγκρίθηκε η υποψηφιότητά της και ανακηρύχθηκε η διοργανώτρια πόλη των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που έγινε στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας και παρουσιάστηκε η πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Αγαπητά μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, θέλω να σας γνωρίσω ότι η απόφαση να σας ζητήσουμε να εμπιστευθείτε στην πόλη μας, για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των φορέων και κατοίκων της πόλης μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σας διαψεύσουμε, εάν εγκρίνετε την ανάληψη της διοργάνωσης από την πόλη μας.

Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας.

Σας ευχαριστούμε». 


Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, μαζί με τα μέλη της αποστολής, έχουν ταξιδέψει στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ντυμένοι από την εταιρεία dur


 

Διαβάστε επίσης