Ανησυχία στους μηχανικούς για το νέο ταμείο - Εισφορές, συντάξεις, νέα δεδομένα στην ενημέρωση του ΤΕΕ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στην αίθουσα εκδηλώσεων

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος ή όπως συνηθίζεται να λέγεται, «νόμος Κατρούγκαλου», καθώς επίσης και το νέο ΤΜΕΔΕ ως καθολικός διάδοχος του ΤΣΜΕΔΕ στους τομείς εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας, ήταν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης που διοργανώθηκε χθες  στην Πάτρα από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

mhxanikoi_1.jpg

Η ανησυχία στους μηχανικούς είναι έντονη για την ασφάλιση τους και εκεί ουσιαστικά περιστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, καθώς όπως τονίστηκε το 37% του εισοδήματος θα πηγαίνει σε ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κώστας Μακέδος, πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής δημοσίων έργων, μέλος του ΤΕΕ.

Ο κ. Μακέδος, περιέγραψε όλες τις πτυχές του νέου ασφαλιστικού των μηχανικών, διευκρίνισε τα θέματα που αφορούν το ΤΜΕΔΕ, γνωστοποίησε τα προβλήματά του, αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Ο ομιλητής, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, πάνω σε θέματα εισφορών, συντάξεων και νέων δεδομένων, έτσι όπως αυτά προέκυψαν απ’ την μετεξέλιξή του.

mhxanikoi_2.jpg

Διαβάστε επίσης