Κόντρα Γεννηματά - Καμίνη για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου

Θέση υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συμμετοχή του στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο Γιώργος Καμίνης άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο όσο και κατά των «απόντων». Για τη ΝΔ σημείωσε πως αποτελεί «ήττα» η σημερινή της στάση και ότι τον τόνο το δίνει η «λαϊκή δεξιά». Σε ό,τι αφορά την απουσία της συνυποψήφιας του Φώφης Γεννηματάαπό τη σημερινή ψηφοφορία ανέφερε ότι ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την περιοδεία της στην Κρήτη, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στις Βρυξέλλες, δήλωσε:

«Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή. Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».

 

Διαβάστε επίσης