Τα "Σάββατα δίχως μύθο" και ο μύθος της πόλης μέσα από τη μαγική πένα του Κώστα Λογαρά- ΦΩΤΟ

Η ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Στο κατάμεστο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου διοργανώθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η συζήτηση για την Πάτρα με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Λογαρά «Σάββατα δίχως μύθο», το οποίο κυκλοφόρησε ξανά μετά από τριάντα χρόνια, από τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο αλλά εξαιρετικό θεατρικό αναλόγιο βασισμένο σε κείμενα του βιβλίου από τους ηθοποιούς Μαρία Κατσανδρή και Δημήτρης Καραμπέτση. Στη συνέχεια ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος μίλησαν για την προσωπική τους σχέση με την πόλη, παρουσιάζοντας με κριτική ματιά, αλλά και με χιούμορ, το σύγχρονο πρόσωπό της.

Ο Κώστας Λογαράς πήρε στο τέλος το λόγο, μιλώντας για τη στενή σχέση του με την Πάτρα, για τα στοιχεία που συνιστούν το μύθο της, καθώς και για τη συνύπαρξη του αστικού και λαϊκού χαρακτήρα της πόλης. Παράλληλα στο τέλος διάβασε ένα απόσπασμα από το καινούριο του μυθιστόρημα που θα κυκλοφορήσει εντός του 2017 και στο οποίο η πόλη έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την εκδήλωση και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Χορηγός της έκδοσης είναι η Γέφυρα Α,Ε, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν κρασιά από την οινοποιία Παρπαρούση.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ