Η τρίτη αξιολόγηση και η πρόοδος του προγράμματος στο "τραπέζι" του Eurogroup

στις 15 Σεπτεμβρίου στην Εσθονία

Η Ελλάδα είναι το ένα από τα δύο θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Εσθονία.

Όπως αναφέρεται στην ατζέντα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Θεσμοί, θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και για το πλάνο και τον προγραμματισμό της επικείμενης τρίτης αξιολόγησης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική ανθεκτικότητα στην Ε.Ε. και θα συζητήσουν ποιοι τομείς θα πρέπει να ενισχυθούν. Αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει οδηγό για τις θεματικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν στο Eurogroup σχετικά με την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας στο μέλλον.

Η οικονομική ανθεκτικότητα είναι σημαντική, όπως τονίζεται, στο κείμενο της ατζέντας, είναι η ικανότητα μιας χώρας να αποτρέπει και να διαχειρίζεται οικονομικά σοκ.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρωζώνη, όπου οι χώρες μοιράζονται ένα κοινό νόμισμα και είναι αλληλοεξαρτώμενες, καθώς η έλλειψη οικονομικής ανθεκτικότητας μιας χώρας μπορεί γρήγορα να έχει σοβαρές συνέπειες και σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ