Συγκλονίζει το μήνυμα του Τσαπατάκη - Φόρεσε και πάλι τη στολή του αστυνομικού - ΦΩΤΟ

ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης

Και επίσημα είναι πλέον αστυφύλακας ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος το 2006 είχε απολυθεί από το Σώμα γιατί τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και έμεινε παράλυτος στα κάτω άκρα.

Η οικογένειά του όπως και ο ίδιος περίμεναν πως και πως αυτή την ημέρα, ενώ όπως ίδιος ανέφερε, «όταν θέλει κάποιος να καταφέρει κάτι μπορεί να προσεύχεται στο Θεό, πρέπει όμως να κάνει και τις κινήσεις του για να το καταφέρει».

Μάλιστα, ανέβασε και μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, από τότε που ήταν αστυνομικός μαζί με μία τωρινή, την οποία συνόδευσε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα:

«Μετά από 11 χρόνια φοράω για πρώτη φορά αυτή τη στολή. Κι όμως δεν την πέταξα, ούτε την αποθήκευσα σε κάποια κούτα που θα τοποθετούσα σε κάποιο αραχνιασμένο ράφι του υπογείου. Αντιθέτως…την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την κρέμασα στην ίδια ντουλάπα με τα καθημερινά μου ρούχα.

Και κάθε μέρα που την έβλεπα, θυμόμουν την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου…να τη φορέσω ξανά ως αστυνομικός…όσα χρόνια και αν περάσουν.. να τη φορέσω και να δείξω σε αυτούς που πιστέψαν σε εμένα, σε αυτούς που προσποιήθηκαν ότι πίστεψαν σε εμένα, αλλά και σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ότι τα χτυπήματα της μοίρας οφείλουν συχνά να γίνονται τραγικώς ευπρόσδεκτα και ότι πρέπει να πολεμήσεις για να δικαιωθείς για τις πληγές που σε μάτωσαν και σε γονάτισαν.

Φορώντας τη στολή μου λοιπόν τώρα, προαχθείς πλέον ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες μέρες λόγω των Παραολυμπιακών και παγκόσμιων διακρίσεών μου, απέδειξα τόσο σε εμένα όσο και σε όλους θέλω να πιστεύω, ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση των ονείρων μας, κερδίζεται μόνο με ένα μέσο που δεν ματώνει ποτέ. Το όνομά του; ΨΥΧΗ…», έγραψε χαρακτηριστικά.

enikos