Πύρινος τρόμος στην Αττική - Αναζωπυρώνονται τα μέτωπα

Η φωτιά καίει μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και καίει μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη.
Το μέτωπο που κατευθυνόταν τη νύχτα προς τα ανατολικά καίει το Βαρνάβα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξαπλώνεται συνεχώς και κατευθύνεται ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού

Η φωτιά στην περιοχή εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέτωπο κατευθυνόταν προς την παραλία Βαρνάβα, ενώ λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε ένα νέο, στο Καπανδρίτι κοντά στην περιοχή της μονής Αναλήψεως. Μάλιστα, εκκενώθηκε το μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ είχε εγκλωβιστεί μια γυναίκα σε σπίτι στην οδό Βάρναλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και στον Κάλαμο στη θέση Αγκώνα όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Σπύρο Γεωργίου η δυσκολία με τη συγκεκριμένη φωτιά είναι ότι κινείται αναμεσα μικτής ζώνης, δάσους και κατοικιών και δυσκολεύει πολύ τις δυνάμεις.

Τα μέτωπα σε Κάλαμο και Βαρνάβα αναζωπυρώνονται διαρκώς καθώς ο άνεμος αλλάζει συνεχώς διευθύνσεις πυροδοτώντας νέες εστίες φωτιάς. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ότι η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από τον οικισμό Μετόχι ενώ πλησίασε επικίνδυνα και το στρατόπεδο του Βαρνάβα όπου όμως δεν έφτασε καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της. Τα στρατόπεδα είχαν εκκενωθεί τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στην προληπτική εκκένωση κατασκηνώσεων στο Γραμματικό.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 Μποφόρ αλλά λόγω της φωτιάς στο κομμάτι που καίγεται η ισχύς τους είναι μεγαλύτερη.
 

Διαβάστε επίσης