ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας: Το Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου

ανακοινωση με αφορμη τα σημερινα εγκαινια

Το ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας σε ανακοίνωσή του τονίζει: Τα σημερινά εγκαίνια του στο Νοσοκομείο : “Αγ. Ανδρέας”, είναι ένα έργο το οποίο χαιρετίζεται ιδιαίτερα από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αχαΐας.

 

          Για την κατασκευή του έχουν εμφανιστεί αρκετοί που αναφέρουν ότι λειτούργησαν ως καταλύτες. Όμως, η ιστορία έγραψε ότι το έργο ξεκίνησε εκ νέου , μετά την πρωτοβουλία των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και με άμεση και ακαριαία ανταπόκριση του Πρωθυπουργού , Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο αίτημα αυτό.

         

          Παρά το σταμάτημα των εργασιών , με την προηγούμενη κυβέρνηση να αθετεί τις υποσχέσεις της , το Νοσοκομείο συνεχίστηκε και ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή παρά τους δυσμενείς όρους , αφού ο τότε Πρωθυπουργός αφουγκράστηκε την δίκαιη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας και της Αχαΐας.

 

          Η στήριξη της πραγματικά δημόσιας υγείας – στο πλαίσιο της δημιουργίας του κοινωνικού κράτους και της στήριξης των κοινωνικών δικαιωμάτων – έγινε ήδη από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας το 1981 με την ίδρυση του Ε.Σ.Υ. από τον Γιώργο Γεννηματά στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Γι ' αυτή την δημόσια υγεία παλέψαμε και παλεύουμε , και γι' αυτό με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού , η σοσιαλιστική κυβέρνηση '09 – '11 οδήγησε στην ολοκλήρωση του έργου.

 

          Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι παραδίδεται ένα τέτοιο έργο , για το οποίο πάλεψε προσωπικά ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ενώ παράλληλα είναι ανάγκη να επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, πως το έργο αυτό δεν ανήκει στην σημερινή κυβέρνηση , που προσπαθεί να το οικειοποιηθεί , αλλά είναι ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκαν τόσο οι τοπικοί παράγοντες του Νοσοκομείου αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των τοπικών και περιφερειακών αναγκών αλλά και στο πλαίσιο της πραγμάτωσης του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών , για πρόσβαση στην δωρεάν , δημόσια υγεία. 

Διαβάστε επίσης