Η Κατάργηση των τελών περιαγωγής, Ευκαιρία για «διαφήμιση» των Μ.Μ.Ε.

του Φώτη Αλεξόπουλου*

Επιτέλους , από 15 Ιουνίου  η Ε.Ε κατάργησε τα Τέλη Περιαγωγής  .
Μια απόφαση που ήρθε αρκετά αργά και  μετά από πολλές πιέσεις καταναλωτικών ενώσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Επικράτεια .
Από τις 15 Ιουνίου πλέον,  οι  καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν  το κινητό τους  σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε και να βρίσκονται ,  χωρίς να ανησυχούν για επιπλέον χρεώσεις .

Οπωσδήποτε αυτή η οικονομική  ελάφρυνση που κέρδισαν οι  Ευρωπαίοι  καταναλωτές αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι σημαντική .
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και σήμερα , για πολλούς καταναλωτές- Τουρίστες,   ήταν   απαγορευτικά  για την «τσέπη τους»  διάφορα  προγράμματα ενημέρωσης   , αφού ο  φόβος για Extra χρεώσεις ήταν  «πάντα μεγάλος»   για τον μέσο ευρωπαίο  εργαζόμενο.
Να υπενθυμίσω ότι οι πληροφορίες μέσω του GPS δεν ήταν τόσο ακριβείς αλλά ήταν και περιορισμένης δυνατότητας πληροφοριών για τις επιχειρήσεις .
Πλέον ο Καταναλωτής χωρίς EXTRA  χρεώσεις μπορεί να ζητά μέσω του κινητού του  πληροφορίες για κέντρα εστίασης , θέατρα, κομμωτήρια , γυμναστήρια  και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις αφού οι χρεώσεις των τελών περιαγωγής έχουν καταργηθεί .

Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις Μικρό- μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικά μέρη της χώρας μας .
 Οι Μ.Μ.Ε σε συνεργασία  τοπικού  επίπεδου , μέσω Επιμελητηρίων , Δήμων , Περιφερειών ,  θα μπορούσαν  να αναπτύξουν εφαρμογές «mobile app»  για να αυξήσουν την πελατεία τους και την επισκεψιμότητα των επιχειρήσεων τους  δίνοντας ώθηση βιωσιμότητας στις τοπικές οικονομίες .

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος
Είναι μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ