Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς- Ζήτησε σύλληψη συμβολαιογράφου η Κωνσταντοπούλου ΒΙΝΤΕΟ

καταγγελια πως έστρωξε διαδηλωτη

Ένταση επικράτησε και σήμερα Τέταρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν μέλη των  κινημάτων που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς ήρθαν σε αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους.

Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες  που βρισκόντουσαν στον χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών για  να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν σε ένα χώρο κοντά στο κυλικείο. 

Εκεί ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά από το κυλικείο και αμέσως επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους  να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

Την ώρα που οι συμβολαιογράφοι επιχειρούσαν να απομακρυνθούν για να επιστρέψει η ηρεμία,  ένας από τους διαμαρτυρόμενους κατήγγειλε ότι μια συμβολαιογράφος τον έσπρωξε βίαια και αμέσως τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Η κ. Κωνστατνοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μαζί με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν την σύλληψη της συμβολαιογράφου για βιαιοπραγία κάτι που έγινε από τους αστυνομικούς. Η συμβολαιογράφος προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, μεταξύ των 25 πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 15 αφορούσαν σπίτια, πρώτες κατοικίες, ενώ οι υπόλοιποι αφορούσαν επιχειρήσεις.